Wat zijn de voordelen van een elektrische auto?

by | jun 9, 2021 | Uncategorized | 0 comments

In Charge is een rijschool die zich volledig richt op elektrisch rijden. Ons wagenpark bestaat dus ook enkel uit elektrische auto’s. ‘’Maar waarom dan?’’ zul je je wellicht afvragen. Nou, wij geloven dat elektrisch rijden de toekomst is omdat het vele voordelen met zich meebrengt. Welke voordelen dat zijn, lees je in deze blog.

1. Het is beter voor het milieu

Elektrische auto’s rijden, zoals je misschien al zou verwachten, op elektriciteit en niet op fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel. Deze stroom is opgeslagen door middel van een accu onder de motorkap. Dit is milieuvriendelijk aangezien er op deze manier geen schadelijke uitlaatgassen worden uitgestoten.

2. Elektrische auto hebben een lagere gemiddelde kilometerprijs

Stroom is aanzienlijk goedkoper dan benzine of diesel. Voor een elektrische auto betaal je gemiddeld ongeveer €0,06 per kilometer, terwijl dit bij een vrij zuinige brandstofauto toch al snel €0,10 per kilometer is.

Een ander voorbeeld: met een volle accu van een Tesla kun je ruim 400 kilometer rijden en de kosten bedragen ongeveer €15,-.

voordelen-elektrische-auto

3. Een elektrische auto is zuiniger

Met een elektrische auto ben je in staat om zuiniger te rijden dan met een brandstofauto, omdat een elektrische auto slimmer is. De auto kan namelijk gebruik maken van recuperatief rijden, wat inhoudt dat de auto zelf afremt wanneer je het gaspedaal loslaat. Op deze manier wordt via de remmen energie terug gegeven aan de elektromotor om daarmee de accu weer op te laden

4. Minder rijles nodig in een elektrische auto

Mocht je nog geen rijbewijs hebben en je denkt er over na om het te gaan halen, overweeg dan zeker eens om rijles te volgen in een elektrische auto. Aangezien een elektrische auto een automaat is hoeven we tijdens de rijles geen aandacht te besteden aan het schakelen. Hierdoor heb je minder rijlessen nodig, wat je ook voelt in je portemonnee.

5. Elektrische accu’s worden steeds goedkoper

Hierboven hebben we al een hoop voordelen van een elektrische auto benoemd. De keerzijde hiervan is dat een elektrische auto op dit moment nog vrij prijzig is. Dit komt voornamelijk door de elektrische accu, wat veruit het duurste onderdeel van de auto is. Maar gelukkig dalen de prijzen van dit onderdeel ieder jaar! Om iets preciezer te zijn ongeveer 77% per 7 jaar. Op de lange termijn zal het rijden in een elektrische auto dus significant goedkoper worden ten opzichte van het rijden in een brandstofauto.

 

Wat In Charge betreft zijn er genoeg voordelen om te overwegen om elektrisch te gaan rijden of rijles te gaan volgen in een elektrische auto. Wil jij ook toekomstbewust bezig zijn wat betreft je vervoer? Kijk dan snel bij onze verschillende producten of neem gerust contact op voor meer informatie en passend advies!